Sosyal Medya

Dünya

Moritanya’da yetimlerin yüzü güldü

İHH, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Türkiye’deki sponsor aileler ile desteklediği yetimler, Moritanya’da bir araya geldi. Yetimlerin başını okşayan, onlarla oyunlar oynayan, şeker, balon ve oyuncak gibi çeşitli hediyeler veren aileler, yetimlerin yüzünü güldürdü.



Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Kuzey Afrika ülkesi Moritanya’da düzenlenen etkinlikte yetimlerin yüzünü güldürdü. Ä°HH, sponsor aile projesi kapsamında 41 ülkede yaklaşık 60 bin yetimi destekliyor. Moritanya’da ise bin 400 yetime bakan Ä°HH, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Türkiye’deki sponsor aileleri yetimlerle buluÅŸmak üzere Moritanya’ya götürdü. Moritanya’nın baÅŸkenti NuakÅŸot’taki bir lunaparkta sponsor aileler ile desteklediÄŸi yetimler bir araya geldi. Yetimlerin başını okÅŸayan, onlarla oyunlar oynayan, ÅŸeker, balon ve oyuncak gibi çeÅŸitli hediyeler veren aileler, yetimlerin yüzünü güldürdü. 

TALÄ°P: ÇOK SAMÄ°MÄ°SÄ°NÄ°Z

Ä°HH’nın Moritanya’daki partner kuruluÅŸu olan Hayır DerneÄŸi BaÅŸkanı Ahmet Talip yaptığı açıklamada, uzak memleketlerden buraya geldikleri için Türk heyetine teÅŸekkür etti. Talip; “Hayır DerneÄŸi olarak birçok kurumla birlikte çalışıyoruz ancak özellikle sizin bize yaklaşımınız, çocuklarla iliÅŸkileriniz, çocuklara sarılıp öpmeniz bugüne kadar gördüklerimizin içerisinde en samimi olanlarıydı. Bu da bizi çok etkiledi. Onun için size tekrar teÅŸekkür ediyorum” dedi.

ÇELÄ°K: SÄ°Z BÄ°ZÄ°M KARDEŞİMÄ°ZSÄ°NÄ°Z

Ä°HH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik ise yaptığı açıklamada; “Allah; ‘Siz insanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. Ä°yiliÄŸi emreder, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a iman edersiniz’ der. Bir baÅŸka ayette ise, ‘Yeryüzüne Allah’ın salih kulları varis olacaktır’ der. Peygamberimiz de bir hadisi ÅŸerifinde, ‘Ben ve yetime bakan cennette ÅŸöyleyiz’ der ve iÅŸaret parmağı ile orta parmağını birleÅŸtirir. Türkiye halkının, Ä°HH’nın ve baÅŸkanının size selamları var” diye konuÅŸtu. Moritanya’da gençlerin bizim kardeÅŸlerimiz olduÄŸunu kaydeden Çelik; “Onların geleceÄŸi bizim geleceÄŸimizdir. Onlar Allah’tan yeni gelen bir yaÄŸmur tanesi gibi tertemizdir. Ey Moritanya halkı ve ey Şınkıyti halkı sizin ülkeniz bizim ülkemizdir. Siz bizim kardeÅŸimizsiniz. Biz sizin kardeÅŸiniz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°HH, “YETÄ°M DAYANIÅžMA GÜNLERÄ°”NÄ°N 5'Ä°NCÄ°SÄ°NÄ° DÜZENLÄ°YOR

Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri”nin bu yıl 5’incisini düzenleyecek. Türkiye dahil 41 ülkede hayata geçirilecek 427 projeden yurtdışında 157 bin 375, Türkiye’de ise 23 bin 18 yetim yararlanacak. Hali hazırda 8 bini Türkiye’de olmak üzere dünyada yaklaşık 60 bin yetimi sürekli olarak destekleyen Ä°HH, 2011 yılından beri “Yetim Dayanışma Günleri” baÅŸlığı ile büyük bir yardım organizasyonu düzenliyor. Ä°HH, mart ayında baÅŸlayan, nisan ve mayıs aylarında devam edecek olan 2015 Yetim Dayanışma Günleri ile 41 ülkede 427 proje gerçekleÅŸtirmeyi ve 180 bini aÅŸkın yetime ulaÅŸmayı hedefliyor. 2015 Yetim Dayanışma Günleri için hazırlanan 427 projenin 116’sı ise Türkiye’nin 28 ilinde uygulanacak. Ziyaret edilen ve edilecek ülkeler ise ÅŸunlar: Lübnan, Türkiye, Suriye, Yemen, Burkina Faso, Etiyopya, Eritre, Moritanya, Somali, Sudan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Afganistan, Myanmar/Arakan, BangladeÅŸ, Endonezya/Açe, Filipinler/Moro, Hindistan, Pakistan, Tayland/Patani, Sri Lanka, Nepal, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Sancak, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Gürcistan.

Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.